Még egy jelentkező van az USR elnöki tisztségére

A Környezetvédelmi Őrség volt vezetője, Octavian Berceanu is indul a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségéért.

Berceanu egy szerda esti Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy megpályázta az elnöki pozíciót, „mert a tagoknak jogukban áll szabadon véleményt nyilvánítani, joguk van ahhoz, hogy megértsék és támogassák őket”.

„Azért indulok, mert a román állampolgárok arra szavaztak, hogy képviseljük őket, feltételek nélkül, bármilyen nehéz is ez számunkra. Ezt fogjuk tenni” – írta.

A párt rendkívüli elnökválasztásának első fordulóját július 6. és 10. között, a második fordulót július 11. és 15. között tartják. Az eredményeket a július 16-i online kongresszuson érvényesítik.

Az USR ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă május 21-én jelentette be, hogy jelölteti magát az alakulat elnöki tisztségére, hangsúlyozva, bebizonyította már, hogy a tettek embere, és konkrét eredményeket tud felmutatni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Június 15-én a párton belüli, Bátorság Romániáért nevet viselő platform képviselői is közölték, hogy június végéig előválasztáson döntenek pártelnökjelöltjük személyéről. Eddig Allen Coliban brassói polgármester, valamint Cătălin Teniţă és Mihai Poliţeanu képviselők jelezték az előválasztáson való indulási szándékukat.

Az ellenzéki párt elnöki tisztsége azután ürült meg, hogy áprilisban Dacian Cioloș - akit tavaly ősszel választottak meg – lemondott a posztról, mert szabálymódosító javaslatait nem fogadta el az elnökség. Az európai parlamenti képviselő Cioloș azóta kilépett az USR-ből és új párt alapítását jelentette be.

Kapcsolódók

Kimaradt?