Befejezték Bálványosváralja és Mikeháza vízhálózatának bővítését

Két évvel a kivitelezési szerződés aláírása után befejeződtek Bálványosváralja és Mikeháza község vízhálózatának bővítési munkálatai, közölte a Kolozs megyei RMDSZ. A beruházás során összesen 84 kilométer hosszú vízvezeték-rendszert építettek ki Bálványosváralja, Bátony, Csabaújfalu, Mikeháza, Nagydomb, Szentmargita, Szentbenedek és Szásznyíres településeken.

Bálványosváralján 26,4 kilométer vízvezetéket fektettek le, valamint egy új szivattyútelep és és kezelőállomás is épült, továbbá három víztározót korszerűsítettek. Mikeházán 57,7 kilométeres vezetékrendszer épült ki, illetve három szivattyútelepet, víztározót és kezelőállomást hoztak létre.

Bálványosváralja madártávlatból | Fotó: Kolozs megyei RMDSZ

„A vízhálózat kiépítését a legszükésebb beruházásként tartottuk számon a községünkben. A településeken eddig is létezett vízhálózat helyi forrásokból, de az évek során vízhiánnyal küszködtünk. A munkálatok befejezése nem jelenti azt, hogy holnaptól víz folyik az új rendszerből, hiszen még hátra van a hálózat átadása a vízműveknek és a lakosok rácsatlakozása az új hálózatra. De ez mindenképpen egy nagyon fontos lépés a közösség életében, hiszen felzárkózhatunk az infrastruktúra terén és nem utolsó sorban jelentősen hozzájárul a lakosság életszínvonalának és életminőségének javításához ̎  ̶  idézte Muresán Ildikót, Bálványosváralja polgármesterét az RMDSZ közleménye.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke közölte, a most befejeződött fejlesztés révén a két községben, Dés szomszédságában, 6200 lakos számára biztosított lesz a jó minőségű vezetékes ivóvíz.

„Ezáltal a helyi magyarlakta közösségek egyik legfontosabb célkitűzése valósulhatott meg. A beruházás összértéke 38,3 millió lejre rúgott, a Kolozs és Szilágy megyét magába foglaló európai uniós óriásprojekt részeként. Továbbra is stratégiai fontosságúként kezeljük Kolozs megyében a közművesítést, az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítését”  ̶  jelentette ki Vákár István.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?