Az olvasás népszerűsítésére kéri a tanügyminiszter a pedagógusokat

Február 15-e, az olvasás napjának közeledtével felhívást intézett Ligia Deca tanügyminiszter a tanárokhoz az olvasás népszerűsítésére.

„Február 15-e, az olvasás országos napja alkalmából felkérjük az összes oktatási intézmény pedagógusait, hogy szervezzenek olyan tevékenységeket, amelyek a bölcsődések, óvodások és tanulók körében népszerűsítik az olvasást” - olvasható a miniszter felhívásában.Fotó: Pixabay

Az olvasást népszerűsítő tevékenységek részeként az iskolában meg lehet például kérni a gyerekeket, hogy meséljenek kedvenc könyvükről, olvassanak fel belőle egy részletet. Az óvodában és bölcsődében a pedagógusnak kell felolvasnia a gyerekek korának megfelelő könyvből.

A tanügyminiszter további kezdeményezéseket is javasol: iskolai könyvklub alapítását, író-olvasó találkozókat, kreatívírás-műhelyeket, könyvtárlátogatásokat, könyvkiállítások szervezését.

„Ne feledjük, hogy minden nap megfelelő egy könyv felfedezésére. A gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szükségük van a rutinos olvasásra, hogy részesüljenek majd annak előnyeiből” - nyomatékosítja Ligia Deca.

Kapcsolódók

Kimaradt?