Arafat szerint lehetetlen a szórakozóhelyeket egy tűzoltóval vagy rendőrrel állandóan őriztetni

A menekülési útvonalak lezárása 30 ezertől 100 ezer lejig terjedő pénzbírsággal és a szórakozóhely két hónapra történő bezárásával büntetendő, a felelősség pedig a létesítmény üzemeltetőjét terheli – nyilatkozta a polgári védelem hetét lezáró szombati eseményen Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár arra az újságírói felvetésre válaszolt, hogy Bukarest a történelmi központjában működő vendéglők egy része nem tartja be a tűzvédelmi előírásokat.

Illusztráció: Pexels

Arafat emlékeztetett arra, hogy a törvény azokat a szórakozóhelyeket is bünteti, amelyek a befogadóképességüket meghaladó számú vendéget engednek be. Ha a vendégek száma több mint tíz százalékkal meghaladja befogadóképességet, ez a menekülési útvonalak lezárásnak minősül, a bírság pedig 30 ezertől 100 ezer lejig terjed, és a szórakozóhely tevékenységét két hónapra felfüggesztik – magyarázta.

Az államtitkár hozzátette, hogy a katasztrófavédelem folyamatosan ellenőrzi a szórakozóhelyeket, de lehetetlen az összes létesítményt „egy tűzoltóval vagy rendőrrel állandóan őriztetni”.

Elmondta, hogy a múlt év végén 15 szórakozóhelyet zártak be amiatt, hogy a befogadóképességüket meghaladó számú vendéget engedtek be. „Szerencsétlenségek megismétlődését kockáztatjuk csak azzal, hogy 100 helyett 300 vendég van bent, akik vészhelyzet esetén nem tudnak kijutni, és halálra tapossák egymást. Ezt már nagyon régóta magyarázzuk, az ellenőrzések folytatódni fognak” – nyilatkozta Arafat, akik törvénybe iktatná, hogy a szórakozóhelyek kötelesek kifüggeszteni a befogadóképességüket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?