banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A tengerparti gázoló ügyét tárgyaló bírónő felfüggesztését javasolták

A 2 Mai-baleset ügyét tárgyaló Ioana Ancuța Popoviciu felfüggesztését javasolta az igazságügyi felügyelet a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM). A testület szerint a bírónőnek az ellene zajló fegyelmi eljárás végeztéig nem kellene a mangaliai bíróság kötelékében gyakorolnia a hivatását, mert azzal befolyásolhatja a fegyelmi eljárás pártatlanságát és súlyosan károsíthatja az igazágszolgáltatás presztízsét.

A Libertatea emlékeztetett arra, hogy az igazságügyi felügyelet hivatalból indított eljárást a bírónő ellen, miután a Vlad Pascu ügyének első tárgyalásán megkérdezte, hogy az egyik halálos áldozat jelen van-e a teremben, majd pedig meglepetten fogadta, hogy a tavalyi balesetben két fiatal elhunyt.

Ioana Ancuța Popescut, mint ismeretes, már tavaly is elmarasztalata a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) hanyagság miatt.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

Vlad Pascu ellen, mint ismeretes, 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. A vádirat arra is kitér, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről. A vádlott beismertette tettét, a bíróság pedig elutasította az áldozatok családtagjainak azon kérését, hogy a vád büntetőjogi besorolását változtassák meg gondatlanságból elkövetett emberölésről minősített emberölésre.

Pascu tavaly augusztus óta előzetesben van. Ismételten kérte, hogy háziőrizetbe kerüljön, de kedden a konstancai törvényszék jogerősen elutasította a fellebbezését és helyben hagyta vizsgálati fogságának további harminc napra szóló meghosszabbítását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?