banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mégsem költöztetné el Mangaliáról a tengerparti gázoló ügyét az ügyészség

Meggondolta magát az ügyészség, mégsem akarja elköltöztetni Vlad Pascu ügyét a mangaliai bíróságról. A kérvényt tárgyaló konstancai táblabíróság szerdán hoz döntést.

Erről a Libertatea számolt be kedden, amikor a konstancai táblabíróság ez ügyben volt hivatott dönteni. A tárgyalóteremben Beatrice Șișman azt mondta, hogy nem teljesülnek a jogi követelmények az ügy áthelyezéséhez. Pedig az ügyészség volt az, amelyik az erre vonatkozó kérvényt előterjesztette. Akkor azzal indokolták, hogy a Május 2-i gázolást tárgyaló esküdtszék szakmai hitele bírálatnak lett kitéve a sajtóban, most viszont úgy vélik, hogy a kritikák kizárólag a bírót érintik és nem olyan jellegűek, amelyek alátámasztanák az elfogulatlanságát vagy felkavarnák a mangaliai közvéleményt.

Illusztráció | Fotó: Pexels

Emlékezetes, hogy az ügyben eljáró bírónő ellen fegyelmi eljárás indult, amiért a büntetőper első tárgyalása során a tragikus balesetben elhunyt egyik fiatal nevét felolvasva annak jelenlétéről érdeklődött, majd látszólag meglepetten fogadta, hogy a balesetnek több halálos áldozata is volt. Ugyanakkor az áldozatok szülei szerint illetlenül viselkedett a későbbiekben is, amikor például a halott gyermeke fényképét a kezében tartó apától kérdezte meg, hogy kicsoda.

Eredetileg az áldozatok szülei szerették volna Ancuța Ioana Popoviciu bírónőtől elvetetni az ügyet, de kifogási indítványukat elutasították. Ezt követően március 19-én, a Vlad Pascu ellen vádat emelt ügyészek kérték az ügy elköltöztetését.

Pascu március 14-én beismerte bűnösségét, ezért büntetése enyhítésére számíthat. A következő tárgyalás időpontját április 4-re tűzték ki a mangaliai bíróságon. A Libertatea szerint akkor fogják megvitatni, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés helyett minősített emberölésre módosítsák-e az ellene felhozott vádat. Ezt az áldozatok szülei kérték, és értelemszerűen minősített emberülés esetében jóval nagyobb a büntetés, ugyanakkor Pascu nem számíthat felfüggesztett szabadságvesztésre akkor sem, ha gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélik el.

Ismeretes ugyanis, hogy amikor tavaly augusztus 19-én autójával belehajtott egy csoport fiatalba a Május 2 tengerparti üdülőtelepen kábítószer hatása alatt állt. Egy 20 éves nő és egy 21 éves férfi veszítette az életét a tragikus balesetben, három másik személy pedig megsérült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?