Döntöttek: gondatlanságból elkövetett emberölés marad a vád a tengerparti gázoló ügyében

A mangaliai bíróság elutasította csütörtökön a tengerparti drogos gázolás áldozatai családtagjainak azt a kérését, hogy a Vlad Pascu elleni vád büntetőjogi besorolását változtassák meg gondatlanságból elkövetett emberölésről minősített emberölésre – tájékoztat az Agerpres.

A 2 Mai településen tavaly nyáron két fiatalt drogos állapotban halálra gázoló Vlad Pascu egyik áldozatának ügyvédje, Adrian Cuculis közölte, a vád büntetőjogi besorolásának megváltoztatására vonatkozó kérelmet egyórás vita után megalapozatlanság miatt elutasította a bíróság.

Illusztráció | Fotó: Borsi Balázs

Egy nappal korábban a konstancai ítélőtábla elutasította a mangaliai ügyészség peráthelyezési kérelmét is, így Vlad Pascu perét továbbra is a mangaliai bíróság tárgyalja.

Cuculis arról is beszámolt, hogy a per következő, április 18-i tárgyalásán kihallgatják a sértett feleket, illetve a perhez polgári peres félként csatlakozott személyeket, a baleset túlélőit. Az ügyvéd úgy véli, az lesz a per utolsó tárgyalása.

Vlad Pascu ellen 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. A vádirat arra is kitér, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?