A közintézményeknél alkalmazott informatikusok bére is adómentes lesz január elsejétől

Fotó: AgerpresA magánszférában dolgozó informatikusokhoz hasonlóan a közintézményeknél alkalmazott IT-sek fizetése is adómentes lesz január elsejétől - tájékoztatott pénteken a pénzügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint többek között a következő munkakörű közalkalmazottak élveznek majd adómentességet: adatbáziskezelők, számítógépes rendszermérnökök, szoftverrendszer-mérnök, számítógépes projektmenedzserek, programozók, számítógépes rendszertervezők, számítógépes rendszerprogramozók, segédprogramozók, szoftvertermék-fejlesztők.

„Jól meg kell fizetni az alkalmazottakat, ha minőséget akarunk. Remélem, hogy ez segíteni fog nekünk abban, hogy csökkentsük a jó informatikusok elvándorlását a közigazgatásból, ugyanakkor versenyképes munkaadóvá váljunk” – idézte a közlemény Adrian Câciu pénzügyminisztert.

A közlemény idézte Sebastian Burduja digitalizálásért felelős tárcavezetőt is, aki szerint az adómentesség bevezetése igazságot szolgáltat a közszférában alkalmazott informatikusoknak, mivel szerinte az a természetes, hogy ugyanazokban a kedvezményekben részesüljenek, mint a magánvállalatoknál dolgozók.

A közszférában alkalmazott informatikusok adómentességét a pénzügyminisztérium, a munkaügyi minisztérium, illetve az oktatási és a digitalizálásért felelős tárca írja elő. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?