A PSD kereszttüzében a liberális energiaügyi miniszter

Feketelistára került az energiaügyi miniszter a Szociáldemokrata Pártnál. A PSD szerint a liberális energiaügyi miniszter, Virgil Popescu inkompetens és ő a felelős azokért a nehézségekért is, amelyek a lakosságra nehezednek az energiaköltségek emelkedése miatt. A szociáldemokraták néhány napja hevesen támadják az energiaügyi tárca vezetőjét, Marcel Ciolacu pártelnök hétfőn nem kevesebbet állított, mint hogy a miniszter által szorgalmazott politika csak az „okos fiúkat” segítette az energiaszektorban.

„Virgil Popescu energiaügyi miniszter teljesen tanácstalan azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedéseket kellene hozni a villamos energia, a földgáz és az üzemanyag árának emelkedése miatt. Tavaly a PSD azt a megoldást javasolta, hogy az árat meghatározott időre szabályozzák, de a PNL ellenezte ezt, és a növekvő költségvetési hiány miatt a szubvenció lehetőségét választotta. Miután elvesztettünk egy évet, amelyben az államadósság csak növekedett, hogy támogassuk ezt az energiaügyi miniszter által választott kompenzációt, arra a következtetésre jutottunk, hogy a PSD javaslata az egyetlen, amely képes megállítani az árakat” – olvasható Mihai Weber képviselő közösségimédia-bejegyzésében, amit a párt hivatalos Facebook-oldalára is átvettek.

„Figyelembe véve, hogy közeledik a hideg évszak, amikor a fogyasztás növekedni fog, és ezért a lakosság és a gazdasági szereplők számára is növekedni fognak a költségek, sürgősen kérem az energiaügyi minisztert, hogy ébredjen fel, és sürgősen találjon ki olyan megoldásokat, amelyek megállítják és visszatartják az energia- és gázárak indokolatlan emelkedését. Választhat a PSD által javasolt megoldások vagy az Európai Unió más országai által elfogadott megoldások között, de ezt sürgősen meg kell tennie, mert a romániaiak nem viselhetik a végtelenségig hozzá nem értésének terhét” – Weber.

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke hétfőn azt mondta, hogy a liberálisok a szociáldemokratákra akarják hárítani a felelősséget az energiaszektorban történtekért. Azt állította, hogy a PNL-hez tartozó energiaügyi minisztériumnak kell megoldásokkal és magyarázatokkal előállnia. Hozzátette, az energiaszektor liberalizációja valójában „az okos fiúknak” kedvezett.

(Nyitóképen: Virgil Popesciu energiaügyi miniszter. Fotó forrása: a politikus Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?