Turcan: a PNL bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) az egyetlen politikai alakulat, amely megváltoztathatja Románia sorsát, és amelynek kormányoznia kell – nyilatkozta Raluca Turcan a párt első alelnöke. A politikus bejelentette: a jelenlegi parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fognak benyújtani a kormány ellen.

A párt országos tanácsának gyűlésén Turcan arról beszélt, hogy a PNL két irányba fogja irányítani energiáit: tovább küzdeni a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikája ellen, illetve meggyőzni mindenkit, hogy a Nemzeti Liberális Párt jelenti az egyetlen megoldást a kormányváltásra.

A képviselő arról is beszélt, hogy meg kell győzniük az állampolgárokat, hogy a párt készen áll a kormányzására, a párttagok készek az ország érdekében cselekedni. „Koherens, európai politikai programunk van, amely jelentős fejlődést biztosíthat Románia számára, egy fenntartható fejlődést, amely biztosíthatja a bérek valós növelését, és emelkedhet a romániaiak életszínvonala” – magyarázta Turcan.

A liberálisok első alelnöke szerint a jelenlegi politikai palettán a PNL-n kívül senki nem jöhet számításba, „miután a PSD-ALDE távozik az ország éléről”.

„A PSD-ALDE koalíciónak el kell hagynia a kormányt még mielőtt vissza lehet fordítani a rosszat, amit az országgal tettek. A PNL-nek kell kormányoznia. Ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fogunk benyújtani a kormány ellen, és megpróbálunk minden politikai erőt egyesíteni, hogy leválthassuk a többséget, hogy eltávolítsuk a PSD-t a kormány éléről és a PNL vezethesse Romániát” – nyilatkozta Turcan.

Kapcsolódók

Kimaradt?