Összeverekedtek a leárazott Nutellán a franciák

Verekedtek és lökdösődtek Franciaországban az akciós Nutellás üvegek miatt. Az Intermarché áruházlánc 70 százalékkal olcsóbban árulta a csokis mogyorókrémet, 4,50 euró helyett mindössze 1,40-ért lehetett megvásárolni. A jelentős árkedvezmény viszont egymásnak ugrasztotta a vásárlókat, volt, ahol úgy összeverekedtek, hogy rendőrt kellett hívni. 

„Ezek állatok. Egy nőnek meghúzták a haját, egy idős hölgynek dobozzal ütötték a fejét, egy másiknak meg véres volt a keze” – mesélte egy vásárló a Le Progres francia lapnak.

Az Intermarché egyik alkalmazottja a helyi médiának arról számolt be, hogy megpróbáltak a tömegbe jutni, de a vásárlók őket is lökdösni kezdték. Az áruházlánc másik dolgozója azt mondta, hogy néhány vevő az akciót megelőző este más termékek közé rejtett egy pár Nutellás üveget, hogy biztos legyen abban, hogy hozzájut csütörtökön a termékhez.  

Rendőrt az észak-franciaországi Ostricourt szupermarketjébe kellett hívni, itt a vevők ököllel estek egymásnak. Hasonló jelenetekről számoltak be Roubaix-ból, Wingles-ből és Marles-les-Mines-ből is, a francia médiában „lázadásként”, „felkelésként” hivatkoznak a különös esetre.

A Nutella sajnálatosnak nevezte a csütörtöki erőszakba fulladt esetet, majd rögtön leszögezte, hogy az Intermarché egyoldalúan döntött az akcióról. 

 

 

Kimaradt?