Aggódik a rendőrök biztonságáért a belügyminiszter

A rendvédelmi szervek tekintélyének erősítését célzó törvényekre és a rendőrök fizikai és taktikai felkészültségének javítására van szükség annak érdekében, hogy biztonságuk ne jelentsen problémát - jelentette ki szombaton Carmen Dan belügyminiszter.

A tárcavezető rámutatott, aggodalomra ad okot, hogy csak ebben az évben kétszáz ügyben indult kivizsgálás hatósági közeg bántalmazása miatt.

"Kezd problémává válni a biztonság, és ha nem hozunk határozott intézkedéseket, súlyosbodni fog a helyzet. (...) Jól képzett rendőrökre és a rendőrség tekintélyét erősítő törvényekre van szükség" - mondta Carmen Dan a Realitatea televízió egyik műsorában.

A tárcavezető hangsúlyozta, belügyminisztériumi szakemberekkel és a rendőrségi szakszervezetek képviselőivel együtt ki is dolgoztak egy, a rendőrök jogállását, illetve a rendőrség tevékenységét szabályozó törvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet hétfőn közvitára bocsátanak.

A miniszter szerint sok esetben a rendőrök erőnléti felkészítése "csak papíron valósul meg", ezért fizikai és taktikai felkészültségük is hiányos. Ezen is változtatna a hamarosan közvitára kerülő törvénycsomag – jelentette ki. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?