Letartóztatták a karddal rendőrre támadó férfit és bűntársait

Harminc napra letartóztatták harmadmagával azt a férfit, aki karddal sebesített meg egy rendőrt a Suceava megyei Radócon egy házkutatás során – döntött a Suceava megyei törvényszék. 

A három személy – Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian és Percec Răzvan – ellen hatóság elleni erőszak, szervezett bűnözőcsoport létrehozása, kábítószer-ügyletek, bántalmazások miatt indult eljárás, ezért a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szerdán elrendelte őrizetbe vételüket. Fotó: Dănuţ Zuzeac/Adevărul

Az Agerpres tájékoztatott: Alexandru Huţuleac december 5-én azért, hogy megakadályozza a bűnügyi kivizsgálást és a házkutatás elvégzését lakásában, karddal támadta meg, fején és bal karján megsebesítve a Suceava megyei rendőrség különleges bevetési osztagának munkatársát, aki küldetését teljesítette. A rendőr sérülései 100–110 nap orvosi ellátást igényelnek.

Huţuleac, Lungoci és Percec 2016 augusztusában kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportot hozott létre, noha egy másik ügy miatt hatósági felügyelet alatt álltak. Később más személyeket is megpróbáltak bevonni a csoportba, hogy a kábítószer értékesítését ők végezzék, és amikor a közvetítők megtagadták a velük szembeni engedelmességet, fogva tartották, súlyosan bántalmazták őket. 

December 5-én ügyészekből és rendőrökből álló alakulatok nyolc házkutatást végeztek a banda leleplezésére Suceava megye területén. Ekkor történt, hogy a különleges bevetési osztag egyik rendőrét, Dan Ciprian Sfichit karddal támadta meg Alexandru Huţuleac. A rendőrt jelenleg egy iaşi-i kórházban ápolják. A tettest korábban – 2016 júliusában – kábítószer-kereskedelem miatt már letartóztatták, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le. 

Kapcsolódók

Kimaradt?