Karddal támadt a rendőrre: vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter

Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr, akit egy radóci házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja. 

Carmen Dan belügyminiszter elmondta, maga is meglátogatta a iaşi-i kórházban kezelt rendőrt, akinek az állapota válságos, de stabil. 

A tárcavezető ugyanakkor közölte, vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy miként szervezték meg a házkutatást, és miért nem viselt védősisakot a rendőr. A miniszter szerint ha lett volna sisak a fején, nem lennének ilyen súlyos sérülései. Újságírói kérdésre válaszolva Carmen Dan azt mondta, szerinte emberi mulasztás történt, de meg kell várni a vizsgálat eredményét. Ő sebesítette meg a rendőrt

A belügyminiszter ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, miszerint nincs megfelelő felszereltségük a rendőröknek. Mint mondta, a különleges bevetési osztagot (SIAS) tavaly és idén utolsó generációs védőfelszereléssel látták el. 

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján. A megsérült rendőrt előbb a suceavai, majd a iaşi-i kórházba szállították, állapota válságos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?