FRISSÍTVE: ő támadt karddal a rendőrre

FRISSÍTVE: Iaşi-ba szállították helikopteren a karddal megsebesített rendőrt.

A belügyminisztérium egyik helikopterén szállították a jászvásári sürgősségi kórházba azt a rendőrt, akit kedd reggel egy házkutatás során karddal sebesített meg a rendőrségi kivizsgálás alatt álló személy. 

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Egyik, Rădăuţi-on végzett házkutatás során a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fejét és karján. 

A Suceava megyei mentőszolgálat szóvivője, dr. Mihai Ardeleanu arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a rendőr válságos állapotban van. 

A tettest korábban - 2016. júliusában - már letartóztatták kábítószer-kereskedelem miatt, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le. A támadót a rendőrök ártalmatlanították, az ügyészség vizsgálja ki az ügyet. 

Az Országos Rendőrfőkapitányság Facebook-oldalán imára szólítanak fel.  

Az Antena 3 hírtelevízió megkeresésére Georgian Drăgan az országos rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, hogy „kábítószeres-vonalon” végzett házkutatások alkalmával  történt a sajnálatos esemény. Hozzátette: a támadó nemrég szabadult bírósági felügyelettel, tavaly is kábítószeres ügyek miatt tartóztatták le. 

Kimaradt?