Tăriceanu szerint nincs szükség a kormányt támogató tüntetésekre

Nincs szükség jelenleg támogató tüntetésekre - vélekedett hétfőn a kisebbik kormánypárt, Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu.

Azt kérdezték hétfőn az újságírók a szenátus elnökétől, hogy alakulata részt vesz-e a Szociáldemokrata Párt (PSD) által december 9-ére beharangozott tüntetéseken. "Nem tudom, ki szervezi ezeket a tiltakozásokat, engem még nem tájékoztattak erről, de tüntetni mindenkinek szabad. (...) Van egy ilyen tendencia az utóbbi időben, hogy a politikai vitákat kivisszük a parlamentből az utcára. (...) Én úgy gondolom, hogy jelenleg nincs szükség támogató tüntetésekre" - válaszolt Tăriceanu.

Az ALDE elnöke hozzátette, hétfőn vagy kedden újabb koalíciós ülést tartanak, amelyen kifejti majd álláspontját a témával kapcsolatban. Arra reagált, hogy a PSD Dolj megyei szervezetének elnöke, Claudiu Manda szenátor hétfőn közölte: több megyei szervezet is jelezte, hogy tüntetést szervez december 9-én. Manda szerint Dolj megyében 30 000 résztvevőre számítanak.

A PSD vezetőségének vasárnap esti ülését követően a párt főtitkára, Codrin Ştefănescu közölte, a párt vezetői hétfőn találkoznak a bukaresti és több megyei szervezet vezetőségével, hogy döntsenek annak a tüntetésnek a pontos időpontjáról, amelyet a fővárosban és az ország nagyobb városaiban terveznek megszervezni "a párhuzamos és illegitim állam, a visszaélések, a telefonlehallgatások, az alapvető állampolgári jogok és szabadságok lábbal tiprása ellen".

Kapcsolódók

Kimaradt?