Telefonszexre költötték a gyermekvédelem pénzét az alkalmazottak

Ijesztő mértékű visszaéléseket fedezett fel a Számvevőszék a Vaslui Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóságnál. Kiderült például, hogy az intézmény költségvetésének egy részét telefonszexre költötték az alkalmazottak.

A Számvevőszék a gyermekvédelmi igazgatóság tavalyi kiadásait vizsgálta át. Jelentésében megállapította, hogy az alkalmazottak több mint 28 ezer lej értékben használták az irodai telefonjukat és a szolgálati mobiljaikat olyan célokra, aminek semmi köze nincs a munkájukhoz: szexvonalakat hívtak fel, illetve más, emelt percdíjas telefonos szolgáltatásokat vettek igénybe.

A Számvevőszék más rendellenességet is talált az intézményben. Így például kiderült az is, hogy 2014-2016 között olyan fogyatékkal élő személyeknek is fizettek szociális támogatást, akik már nem éltek. Szabálytalanságokat fedeztek fel bizonyos útiköltségek elszámolásánál is – írja a vremeanoua.ro Vaslui megyei portál.

A helyzet azért is érdekes, mert a gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazottai pénzhiány miatt már harmadik hónapja nem kapták meg a fizetésüket, és hétfőn tüntettek is emiatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?