Mosolyogj, Románia! - mobilalkalmazással népszerűsítenék a fogmosást

A serdülőkorú fiatalok szájápolási szokásain változtatna a #CoolBrushing elnevezésű mobilalkalmazás, amelyet a GSK Consumer Healthcare fejlesztett ki, ugyanakkor keresik a Mosolyogj, Románia! kampány nagykövetét is. 

A telefonos applikáció segítségével a fiatalok fotókat, mémeket oszthatnak meg, amelyek a szájápolás fontosságára, a fogmosásra hívják fel a figyelmet a közösségi oldalakon.Az iOS és Android operációs rendszerekben elérhető applikáció segítségével vehetnek részt a fiatalok a Mosolyogj, Románia! versenyben október 23-a és november 12-e között, hogy ők lehessenek a kampány reklámarcai, nagykövetei.

A többség idegesítőnek tartja a fogmosást

Az applikációt azt követően indította el a vállalkozás, hogy egy idei felmérésből kiderült: tízből négy gyermek és serdülő csak egyszer mos fogat naponta, és 53 százalékuk idegesítő tevékenységnek tartja a fogmosást. 

A felmérés szerint a fiatalok 81 százaléka reggel most szívesebben fogat. Este 68 százalékuk, délután 13 százalékuk veszi kezébe a fogkefét. 

Ami a fogmosás gyakoriságát illeti, a fiatalok 58 százaléka naponta kétszer mos fogat, 27 százalékuk egyszer, 12%-uk pedig azt állította, naponta háromszor mos fogat. 

A megkérdezett gyerekek 41 százaléka soha nem használt fogselymet, 25%-uk pedig soha nem használ szájöblítőt. A fiatalkorúak 22 százaléka mondta azt, hogy naponta használja a fogselymet, és 36 százalékuk öblöget naponta szájvízzel.

Kapcsolódók

Kimaradt?