Nagyon megtépázta Arad megyét a vihar

A péntek koraesti vihar óriási károkat okozott Aradon és a megye több településén.

A hat óra tájban érkező, erős széllel kísért felhőszakadás után több utcában nem bírták elnyelni az esővizet a csatornák, háztetőket bontott meg, reklámtáblákat tépett szét, kábeleket szakított le és fákat döntött ki mintegy negyed óra alatt a szélvész. Néhány építkezésianyag-lerakatnál a hungarocell bálákat hordta szét a vihar.

A készenléti felügyelőség tájékoztatása szerint a megyeszékhelyen az Armoniei, a Barbu Laurențiu és a Pădurii utcákban több fa dőlt az úttestre, a Csálai-erdőben, az aradiak népszerű víkendtelepén, a Hármas-szigeten autókra és nyaralóházakra dőltek a fák. Gheorghe Falcă polgármester közleménye szerint a készenléti felügyelőséggel, a helységgazdálkodási vállalat és a villamosművek embereivel együtt önkéntesek is részt vettek a kárelhárításban.

A Pécska–Nagylak és az Arad–Nagyvárad országutakon fák tucatjait csavarta ki a szél, a Nagylak–Arad–Temesvár dél-erdélyi autópálya-szakaszon két kamion borult fel, de Aradon és a zádorlaki úton is oldalára dőlt egy-egy nyerges vontató a vizes úton a nagy szélben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?