SRR

Elutasította a kulturális bizottság a rádiótársaság tavalyi tevékenységi beszámolóját

Elutasította kedden a képviselőház és a szenátus kulturális bizottsága a Román Rádiótársaság (SRR) 2016-os évi tevékenységi beszámolóját. 

Az intézmény igazgatótanácsának egyik tagja, Maria Ţoghină arra hívta fel a parlamenti képviselők figyelmét, hogy a közszolgálati rádiótársaság pénzügyi zavarokkal küzdött, mivel nincs letisztázva a jogi státusa. 

A SRR vezetőségét képviselő Florin Bruşten kifejtette, a közszolgálati rádió 2016-ban is megőrizte vezető pozícióját a médiapiacon, nemcsak a hallgatottsági számok viszonylatában - 4,5 millióan követték műsorait a tavaly -, hanem a kulturális és nevelő jellegű műsorok minőségét tekintve is. 

Lucian Romaşcanu, a szenátus kulturális bizottságának elnöke ennek ellenére azt javasolta, hogy utasítsák el a Román Rádiótársaság 2016-os évi tevékenységi beszámolóját, többek között amiatt, mert a számvevőszék 550 000 eurós kárt jelzett, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) pedig összeférhetetlenséget állapított meg Ovidiu Miculescu elnök-vezérigazgató személyével kapcsolatban. Romaşcanu szerint azzal, hogy a parlamenti kulturális bizottság elutasítja a 2016-os évi tevékenységi beszámolót, esélyt ad a közrádiónak az újrakezdésre egy új vezetőség irányításával. 

A beszámolót 13 képviselő és szenátor utasította el szavazatával, öten az elfogadása mellett szavaztak, egy személy tartózkodott. A kulturális bizottság jelentését szerdán tárgyalja a két hát együttes plénuma. 

Kapcsolódók

Kimaradt?