Az államfő és a kormányfő így köszöntötte a híveket húsvét alkalmából

E szent ünnep szellemiségének erőt kell adnia, hogy optimizmussal tekintsünk a jövőbe - mondta a húsvéti ünnepek alkalmával közzétett üzenetében Klaus Johannis államelnök. 

"Ezekben a napokban a húsvétot ünnepeljük, minden itthon és külföldön élő román állampolgárra szeretettel gondolok. Az Úr feltámadása a békesség, az áldozás és az újjászületés örömének ünnepe, amelyet megosztunk szeretteinkkel. Legyen fény és remény szívünkben, e szent ünnep szellemisége adjon erőt, hogy optimizmussal tekintsünk a jövőbe" - mondta Johannis az államelnöki hivatal honlapján közzétett video-üzenetében. 

"Hozzon a húsvét békességet, boldogságot, lelki megnyugvást szeretteik körében! Krisztus feltámadt!" - mondta az államelnök. 

Klaus Johannis államfő szombat éjjel családjával együtt Nagyszebenben részt vett a római katolikus templom feltámadási szertartásán. 

A kormányfő is üzent

Sorin Grindeanu kormányfő a hagyományok őrzésére szólított fel. A hiteles értékek és hagyományok őrzése határoz meg minket mint ország és nép - üzente a miniszterelnök. 

"Gyermekkoromban nagyszüleimnél töltöttem a húsvéti ünnepeket. Ott tanultam meg mit jelent a hagyományok tisztelete, a család és minden, ami ehhez az ünnephez tartozik. Próbáltam és próbálom átadni gyerekeimnek is ezeket a hagyományokat. Úgy gondolom, hogy a hiteles értékek és hagyományok őrzése határoz meg minket mint ország és nép" - mondta Sorin Grindeanu. 

A kormányfő áldott ünnepeket, kellemes húsvéti ünnepet kívánt minden keresztény számára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?