Több százan vettek részt Marosvásárhelyen a római katolikus körmeneten

Több mint 1.500 római katolikus és protestáns vett részt a hagyományos római katolikus körmeneten Marosvásárhely főterén. 

Jézus halálára és szenvedésére, valamint feltámadására emlékeztek nagyszombaton este a katolikus hívek. A vigília szertartásával és virrasztással kezdődött a keresztény egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a legnagyobb örömhírt, Jézus feltámadását hirdeti. Marosvásárhelyen a különböző templomokból érkező hívek a Keresztelő Szent János-plébánia előtt találkoztak és elindult a körmenet.

 

A nagyszombati liturgia során ismét megszólaltak a harangok, a csengők és az orgona. Az evangélium ismertetése után megszentelték a vizet, majd a templomban levő közösség megújította a keresztségi fogadalmát, hitet tett Isten mellett. 

A közösség a külvilágnak is bizonyságot tett hitéről és öröméről, megkerülték Marosvásárhely főterét, kezükben gyertyát vittek és a feltámadást hirdető zsoltárokat énekeltek, majd visszatértek a Keresztelő Szent János plébániára. 

Vasárnap reggel a római katolikus hívek húsvétvasárnap legjelentősebb liturgikus eseményén a húsvéti ételszentelésen vettek részt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?