Erdély hercege tiszteletbeli címet kaphat a brit trónörökös

Erdély hercege tiszteletbeli címmel szándékozik kitüntetni a brit trónörököst Gyulafehérvár polgármestere, Mircea Hava. 

Nicolaie Moldovan, Gyulafehérvár városmenedzsere az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a polgármester levelet intézett Károly herceghez, a brit korona várományosához, amelyben meghívta a városba, és felajánlotta neki az Erdély hercege tiszteletbeli címet, hálából azért, mert a walesi herceg népszerűsíti a térség kultúráját és a vidéki lakosság életvitelét. 

Nicolaie Moldovan azt is elmondta, az elöljáró ezzel a lépéssel a város idegenforgalmát szeretné fellendíteni, az önkormányzat ugyanis megkezdte a gyulafehérvári fejedelmi palota restaurálásának előkészületeit. 

A brit sajtó bemutatta a Károly herceghez írt levelet, amelyben a polgármester kifejti: tisztában van azzal, hogy trónörökösként nagyon elfoglalt, ezért nem várják el, hogy folyamatosan Erdélyben tartózkodjon, de a gyulafehérvári elöljárók szívesen látnák a koronaherceget a most felújítás alatt álló középkori palotában, Erdély egykori uralkodóinak székhelyén. 

Károly walesi herceg márciusban tett hivatalos látogatást Romániában, ez alkalomból Klaus Johannis államfő a Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki országunk értékeinek népszerűsítéséért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?