Daniel pátriárkával is tárgyalt Károly walesi herceg

A romániai kulturális és vallási örökség megőrzése érdekében történő együttműködésről tárgyalt csütörtökön a Román Patriarkátusnál tett látogatása során Károly walesi herceg és Daniel pátriárka. 

Az ortodox patriarkátus Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a brit trónörökös hangsúlyozta a romániai kulturális örökség konzerválásának fontosságát, és ennek kapcsán felmerült egy együttműködés lehetősége a patriarkátus, a Walesi Herceg Alapítvány és a Pro Patrimonio Alapítvány között. Daniel pátriárka örömmel fogadta a javaslatot, annál is inkább, mivel a román ortodox egyházat folyamatosan foglalkoztatja az egyházi örökség megőrzésének kérdése - olvasható az idézett dokumentumban. 

A pátriárka felidézte a látogatás során, hogy Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában - diákként vagy dolgozóként - számos román ortodox hívő él, és 45-re tehető az itt lévő román ortodox parókiák száma. Ezeket a parókiákat Anglia Egyháza támogatja, többek közt templomok biztosításával is. 

A látogatás végén Daniel pátriárka egy Szent Andrást (Románia védőszentjét) ábrázoló ikont ajándékozott Károly hercegnek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?