Egybanisokkal fizette ki a bírságot a megbüntetett sofőr

Egybanisokkal fizetett ki pénteken egy közlekedési bírságot egy buzăui férfi. A polgármesteri hivatal alkalmazottai megkérték, hogy legalább helyezze a pénzt százbaninként borítékba.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a férfit 145 lejre bírságolta a helyi rendőrség szabálytalan parkolásért. Pénteken pedig beállított a városháza gazdasági osztályára két zacskónyi pénzérmével.

A polgármesteri hivatal alkalmazottai a fejüket fogták, amikor megtudták, hogy mire készül a férfi. Arra kérték, hogy legalább szortírozza az érméket százbaninként borítékokba, mert az állami kincstár csak így veszi át a pénzt. „Ne rajtunk töltse ki a bosszúját, ha így akar tiltakozni a bírság ellen” – nyilatkozta az egyik hivatalnok.

A férfi szerint azonban szó sincs bosszúról. „Csak az állampolgári kötelességemet teljesítem, ki akarom fizetni a bírságot” – jelentett ki a megbüntetett sofőr, aki a városháza folyosóján lévő asztalra borította ki a két zacskó tartalmát, és eleget téve a hivatalnokok kérésnek, borítékokba helyezte a pénzt. 

Kimaradt?