Újabb eljárást indított a DNA Sebastian Ghiţă ellen

Négyrendbeli befolyással való üzérkedés, háromrendbeli, folyamatosan elkövetett pénzmosás és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt bűnvádi eljárás indult Sebastian Ghiţă volt képviselő ellen - közölte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i területi ügyosztálya. 

A DNA hétfői közleménye szerint ugyanebben az ügyben folyamatosan elkövetett befolyással való üzérkedésben, folyamatosan elkövetett pénzmosásban és bűnözői csoport létrehozásában való bűnrészesség miatt eljárás indult a Teamnet International Rt. vezérigazgatója, Bogdan Padiu és az Asesoft International ügyvezetője, Cristian Anastasescu ellen. Mindkettejüket 24 órára őrizetbe vették.

A vádhatóság szerint 2007 és 2014 között Sebastian Ghiţă 3 és 10 millió euró közötti összegeket kapott több számítástechnikai cégtől, hogy közbenjárjon az illetékes minisztériumoknál, állami intézményeknél és vállalatoknál annak érdekében, hogy a szóban forgó cégek közpénzekből és európai uniós alapokból finanszírozott, informatikai programok beszerzésére vonatkozó szerződésekhez jussanak.

A DNA szerint Ghiţă az ily módon kedvezményezett cégek, valamint az Asesoft/Teamnet csoporthoz tartozó és általa ellenőrzött vállalatok között kötött, fiktív informatikai szolgáltatásokról szóló szerződésekkel próbálta a törvényesség látszatát kelteni így szerzett bevételeivel.

A vádhatóság kéri a Prahova Megyei Törvényszéktől Bogdan Padiu és Cristian Anastasescu 29 napos vizsgálati fogságba helyezését, illetve Sebastian Ghiţă távollétében való előzetes letartóztatását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?