Szinte belefullad a jégbe a Hargita megyei Agyagfalva

Munkagépeket kellett hívni Agyagfalvára, mert a Hargita megyei községben a jégszint helyenként az udvarok és kapuk magasságát is meghaladja – számolt be csütörtökön a Hargita megyei önkormányzat sajtóirodája.

A beszámoló szerint Agyagfalván a Patak utcának nagy része jégpályává változott. Megtörtént ugyanis, hogy Felszegben a négy patakot összegyűjtő Nagy patak a hosszú tél miatt annyira felfagyott, hogy a jégszint helyenként az udvarok és kapuk magasságát is meghaladja.

Azért, hogy az olvadással vagy a további felfagyással együtt járó kellemetlenségeket elkerüljék, a polgármesteri hivatal a befagyott patakon medret ásat. Csütörtök délelőtt érkeztek meg a munkagépek, de egy nap alatt nem érnek a munka végére.

Farkas Mózes polgármester szerint a kellemetlenségben annyi a jó csupán, hogy rétegesen fagyott meg a patak vize, így elég gyorsan tudja a munkagép a kupával törni a jeget. Ahol lehetett, a meder szélére tették a jégdarabokat, de legalább 35(hét köbméteres) autóval kell elszállítsanak.

Kimaradt?