Magyar szavazatok tekintetében Bihar megye a harmadik

Hargita és Maros megyék után Bihar megye a harmadik lett a magyar szavazatok tekintetében – hangzott el hétfőn Cseke Attila szenátorjelölt, Bihar megyei RMDSZ-elnök és Szabó Ödön képviselőjelölt, megyei ügyvezető elnök közös sajtótájékoztatóján.

Jelen pillanatban Szabó Ödön és Biró Rozália képviselői mandátuma már biztos, és a visszaosztás nyomán Cseke Attila szenátori mandátuma is biztosra vehető, mivel ő kapta a legtöbb szavazatot a nem teljes mandátumot elért jelöltek közül. Elképzelhető ugyanakkor, hogy szintén a visszaosztás nyomán meglesz a harmadik képviselői mandátum is, hangzott el.

Bihar megyében az RMDSZ szenátusi listájára 51 017-en szavaztak (ez az érvényes voksok 23,7 százaléka), a képviselőire pedig 50 403-as (23,45 százalék). Nagyváradon a szenátusi lista 15 876 szavazatot, a képviselői 15 715 szavazatot kapott, ami jelentős növekedés a helyhatósági választáshoz képest, akkor a megyei tanács listája 10 649 voksot kapott.

Mindkét jelölt köszönetet mondott mind a szavazóknak, mint a támogatóknak és kampánycsapatuk tagjainak az eredményért, és hangsúlyozták: a következő időszakban is a megye érdekeit fogják képviselni a parlamentben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?