Mediafax: két Kolozs megyei képviselője is lehet az RMDSZ-nek

Két képviselői és egy szenátori mandátumot nyert el az RMDSZ Kolozs megyében – a Mediafax számításai szerint.

Kolozs megyében Csoma Botond és Hegedüs Csilla áll a képviselői lista élén, a szenátori mandátum pedig László Attilát illeti.

A megyét eddig Máté András Levente képviselte a bukaresti felsőházban, a szenátusban eddig is László Attila volt az RMDSZ Kolozs megyei küldöttje. 

A megyében a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyerte a választásokat, szenátorjelöltjei a szavazatok 27,99, képviselőjelöltjei pedig 27,63 százalékát szerezték meg, kevés előnnyel a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben, akik a szenátusi listákra leadott szavazatok 26,17, a képviselői listákra leadott voksoknak pedig 25,92 százalékát vitték el.

A két nagy pártot a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) követi 15,34 százalákkal a szenátusi és 15,25 százalékkal a képviselői listákon. Az RMDSZ 14,64 illetve 14,49 százalékot szerzett.

Kolozs megyében a parlamenti választásokra 27 politikai párt képviselője és egy független jelölt, a szenátusba 11 politikai párt képviselője jelentkezett. A megyében 244 576 választópolgár adta le szavazatát, a részvételi arány 40,49 százalékos volt, öt százalékkal kevesebb, mint a 2012-es parlamenti voksoláson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?