A besztercei robbanás egyik sérültje idézhette elő a detonációt

Fennáll a gyanú, hogy a teste 70 százalékán égési sérüléseket szenvedett 24 éves fiatalember idézte elő azt a robbanást, amely az éjszaka történt egy besztercei tömbházlakásban, és amelyben - rajta kívül - még nyolc személy könnyebben megsérült.

A helyszínen vizsgálódó bizottság a tömbház lakóinak nyilatkozatai alapján jutott erre a következtetésre. A szomszédok szerint a férfinak beilleszkedési problémái voltak, időnként kábítószert fogyasztott, és gyakran került heves szóváltásba nagyapjával, aki viszont a detonáció pillanatában nem tartózkodott a lakásban.

A legfrissebb hatósági jelentések szerint a robbanás két tömbház összesen 65 lakrészét érintette, a környék jelenleg le van zárva. A detonáció nyomán helyenként megrongálódott a tömbház tartószerkezete, és kitörtek az ablakok. A jelentősen megrongálódott apartmanok négy lakója egy besztercei hajléktalanszállón töltötte az éjszakát.

A Beszterce-Naszód Megyei Tanács elnöke, Radu Moldovan szerint a nyolc könnyebben megsérült személy közül egyet sem utaltak kórházba. Az első vizsgálatok szerint a robbanást gázszivárgás okozta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?