Ismét kigyulladt a tömbház, ahol korábban súlyos gázrobbanás történt

Ismét kigyulladt Iași-ban csütörtök reggel az a tömbház, ahol hétfő este súlyos, két halálos áldozattal járó gázrobbanás történt. A katasztrófaelhárítás szóvivője, Loredana Covalschi elmondta, a tüzet egy ki nem oltott parázs okozta. A lángokat 30 perc alatt megfékezték.

A tűzben leginkább textilanyagok, könyvek, bútorok égtek el - a hétfőn felrobban és romokban álló lakások gyúlékony kellékei.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a hétfő esti gázrobbanásban 11 személy megsérült és ketten életüket vesztették. Több lakás is lakhatatlanná vált a robbanás következtében. A gázfelgyülemlés okozta robbanás ereje a földszinti lakás oldalát teljesen kivetette, a pincébe omlott ugyanakkor földszinti és az első emeleti lakás mennyezete is.

A tűzoltóság hétfőn egy személyt talált élettelenül a romok alatt, kedd reggel viszont újabb áldozatra bukkantak. Hat személyt különböző sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentősök öt sérültet a helyszínen elláttak, ők nem szorultak kórházi kezelésre.

Az egyik áldozat, Victor Bulacovschi, a Gheorghe Asachi műszaki egyetem rektorhelyettese, a másik elhunyt pedig a felesége, aki Petru Poni intézetben volt kutató.

Gabriel Harabagiu alpolgármester szerdán elmondta, hogy az E.ON szolgáltató három ujjbegy nagyságú lyukat is talált a tömbház gázvezetékében. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?