Betegellátás Debrecenben: „ha tízszer drágább lenne, csak ezt ajánlanám” | Olvasói levél

A hazai egészségüggyel kapcsolatos tapasztalatait osztja meg velünk egy nagyváradi olvasónk. Nagy Magdolna mindenkép a magyarországi orvosi ellátást ajánlja a betegeknek.

Pajzsmirigy-problémával diagnosztizáltak, s el is irányítottak egy endokrinológus orvosnőhöz, a Körös-áruházzal szembeni régi kórházba (ma már nem működik). Itt rettenetes állapotok uralkodtak, reggel egy iroda előtti tülekedés negyvened-magammal regisztrációért, utána három órát várakoztunk a doktornőre, majd pedig ismét hosszú sorokat álltunk ki a papírokkal. A doktornővel sem értettük meg egymást tökéletesen, pedig még tört magyarsággal is próbálta magyarázni a betegség sajátosságait.

Másik orvossal próbálkoztam. Időpontot kértem egy magánrendelőbe, ahol ismét másfél órát vártam, majd ugyanennyit voltam bent, s arra a következtetésre jutottam, hogy ez a doktornő kényszeres beszélő, ugyanis a hatévi orvosis tananyagát akarta a fejemre zúdítani – szintén románul, így elég keveset értettem meg a betegségemről. A sok várakozástól meg felesleges szócsépléstől ráadásul a vérnyomásom is jól felment.

Tisztelt olvasónk! Az egészségügyi turizmusról készült riportunk nagy érdeklődésnek örvendett, ezért úgy döntöttünk, hogy mélyebben beleásunk a probléma részleteibe. Ezért arra kérjük Önt, hogy ossza meg velünk személyes tapasztalatát! Önnek is van egy története a romániai egészségüggyel kapcsolatban? Küldje el a Facebook oldalunkra üzenetben, vagy emailen az office@maszol.ro címre! Ha készített fotót-videót, ne feledje el azt is elküldeni! Az izgalmas történeteket közzétesszük oldalunkon!

Kínomban elmentem Debrecenbe. Ennek ma már négy éve lesz és a tapasztalatom nagyon jó. A rendelő elegáns, tiszta, semmi zsúfoltság, nincs tülekedés, van viszont pontosság, kedvesség és profizmus. Az ára ugyan picit magasabb, mint itthon, de ha tízszer drágább is lenne, csak ezt ajánlanám másoknak is.

Nagy Magdolna

Nagyvárad

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?