Keresik az aradi bankot kiraboló fegyveres férfit

Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt az ismeretlen férfit, aki csütörtök délben fegyveres bankrablást kísérelt meg egy aradi bankfiókban, majd elmenekült.

Csütörtök délben egy álarcos férfi lépett be egy fegyvernek látszó tárggyal a mikelaki városrészben található BCR-bankfiókba, megfenyegette a bank egyik alkalmazottját, a pénztárban található készpénz átadására szólította fel őt.

Lorena Pârvulescu, Arad megyei rendőrségi szóvivő szerint a pénztáros az életét féltette, ezért a pénztár teljes tartalmát átadta a rablónak.  A szóvivő szerint a rendőrség nagy erőkkel keresi a támadót.

A bankfiókban egy ügyfél is tartózkodott, aki a Mediafax hírügynökség szerint megpróbálta leteperni a támadót, miközben ő arra várt, hogy pénztáros odaadja a pénzt. Ez nem sikerült ugyan neki, a tettes őt is megfenyegette, de közbeavatkozása megijeszthette a támadót, aki néhány bankjegyköteget felkapva elfutott. A tanúk szerint a mozgásából ítélve a bankrabló fiatal volt.

Az elrabolt összeget (vagy annak egy részét) percekkel később egy közeli utcában, a banktól alig 200 méternyire megtalálták egy hátizsákban, amelyet a rablás tanúi korábban az elkövetőnél láttak. A hátizsákban 86 ezer lej volt. Ugyanott egy szemeteskukából előkerült egy pár kesztyű, az álarc és a támadáshoz használt fegyver, amelyről kiderült, hogy játékpisztoly.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a bankrablási kísérlet megdöbbentette az aradiakat, ugyanis míg országszerte sok vagyon elleni bűncselekményt követnek el, ritkán fordul elő fegyveres támadás bankfiók ellen.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?