Igazi vénasszonyok nyara lesz a hét végéig

Hétvégén is tartja magát a vénasszonyok nyara a sokéves átlaghoz képest magasabb nappali hőmérsékletekkel.

A meteorológusok előrejelzései szerint csütörtökön délen, dél-keleten enyhe hőmérsékletcsökkenés várható, de így is az évszakhoz képest melege időre van kilátás az egész országban, a Duna árterületein akár 30 fokot is meghaladhatja a maximális érték. A hegyekben és dél-keleten délután beborul az ég, és elvétve esőre is lehet számítani.

Pénteken az előző naphoz képest pár fokkal melegebb időre van kilátás, a nappali maximális hőmérsékleti értékek 23/24 Celsius fok körül alakulnak. Az égbolt változó lesz a nap folyamán főleg a hegyvidéken és dél-keleten, valamint éjszaka nyugaton és észak-nyugaton is megjelennek a felhők, de csapadék előfordulására csak minimális esély van.

A hétvége első napján is tart az évszakhoz képest melegebb idő, főleg délen, keleten és az ország középső területein, máshol az atmoszféra instabilitása miatt enyhén csökkennek a nappali hőmérsékleti értékek. Észak-nyugaton azonban estefele gyülekezni kezdenek a felhők, éjszaka villámlással és a szél felerősödésével kísért záporok is kialakulhatnak. A maximális hőmérsékleti értékek 25 és 34 Celsius fok között alakulnak, a magasabb értékek főleg Olténiára és Munténiára lesznek jellemzőek.

A hét változékony idővel ér véget, vasárnap az ország összes régiójában csökkenek a hőmérsékleti értékek. A hegyvidéken, északon és az ország középső területein erős felhősödés után záporok alakulhatnak ki, délután pedig keleten és dél-keleten megnövekszik a felhőzet és a csapadék kialakulásának lehetősége. 21/22 Clesius fok várható, Dobrudzsában és Munténiában a szakemberek előrejelzése szerint továbbra is tartja magát a 30 Celsius fok fölötti érték.

A jövő héten kezd ősziessé válni az időjárás, hőmérsékletcsökkenést, csapadékot is jeleznek az időjósok.  

Kimaradt?