Reggelivel várják a kerékpárral munkába indulókat

Hat napon át reggelivel kínálja Marosvásárhelyen a kerékpárral munkába indulókat a Marosszéki Közösségi Alapítvány és a Pro Biciclo Urbo Egyesület.

A szeptember 2-án induló hat napos akciójuk alatt a hat helyszínen hozzávetőlegesen 150-200 kerékpározót tudnak friss kávéval, péksüteménnyel, édességgel és vízzel kínálni – közölte a Maszollal Gál Sándor. Az alapítvány elnöke elmondta: Budapesten találkozott hasonló kezdeményezéssel, amit jó ötletnek tartott, ezt szeretné Marosvásárhelyen is megvalósítani. „Díjaznánk azokat, akik reggelente biciklivel járnak dolgozni” – fogalmazott az ötletgazda. Mint mondta: mialatt a kerékpárosok elfogyasztják a reggelijüket, egy kérdőívet is kitöltetnek velük biciklizési szokásaikat valamint a közlekedésbiztonságot illetően, ugyanakkor a kerékpár műszaki állapotát is felmérik.   

Az első találkozó szeptember 2-án, pénteken lesz a Szabadság és Bőség utcák kereszteződésénél, hétfőn a Budai Nagy Antal és Tudor Vladimirescu utcák kereszteződésében, kedden a Hosszú- és a Gecse utcák találkozásában, szerdán pedig a Szentgyörgy- és a Zrínyi (Mărășești) téri kereszteződésben kínálgatják a kerékpárosokat. Csütörtökön a Dózsa György utcában a Kövesdomb alatt, pénteken a Kossuth utca – Mátyás király tér kereszteződésében várják a bicikliseket reggel 7 és 9 óra között.   

Az önkéntesekkel dolgozó Marosszéki Közösségi Alapítvány és a Pro Biciclo Urbo Egyesület a rendőrség segítségét is kérte kezdeményezésükhöz – egyelőre várják az ezt illető választ az illetékesektől. Az eseményről a www.muresonbike.ro honlapon, vagy a Facebookon is lehet tájékozódni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?