Kovács Péter: növelte alpolgármestereinek számát az RMDSZ

Tízzel több polgármestere van az RMDSZ-nek Erdély-szerte, mint a négy évvel korábbi választásokat követően. A szervezet megőrizte és megerősítette a magyar képviseletet – értékelte Kovács Péter ügyvezető elnök.

„Az RMDSZ-nek 242 alpolgármestere van Erdély-szerte, tízzel több, mint négy évvel ezelőtt. A kampányban azt tűztük ki célul, hogy megőrizzük és megerősítjük a magyar képviseletet az önkormányzatokban. Azt látjuk, ez sikerült, hiszen szinten tartottuk polgármestereink számát − 195 polgármesterünk van −, 2283 helyi- és 91 megyei tanácsosunk nyert mandátumot, ez a szám is növekedett a 4 évvel ezelőttiekhez képest” − értékelt az alpolgármesterek megválasztásának időszakát követően az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Péter.

Az ügyvezető elnök kiemelkedő eredménynek nevezte azt, hogy míg eddig két megyei tanácsot vezetett RMDSZ-es tisztségviselő, mostanra Hargita és Kovászna mellett Maros, Bihar, Szatmár megye tanácsának élén is magyar ember áll, további 7 megyében pedig alelnöki tisztséget is nyert a szövetség.

Az RMDSZ-nek Szórványban is sikerült lényeges számú alpolgármesteri tisztséget kialkudni: Fehér megyében öt, Brassóban nyolc, Aradon öt, Máramarosban négy, Beszterce-Naszódban pedig három alpolgármesterük dolgozik. Temesváron és Brassóban az elmúlt 25 évben nem volt magyar alpolgármester, most pedig van. Nagyenyeden szintén újra van alpolgármester, Kolozsváron, Aradon, Zilahon pedig a szövetség megtartotta ezeket a tisztségeket – hangzott el az összegzésben.

„Az önkormányzati kampányban a biztonság és a megújulás volt a két fő üzenetünk, azt mondtuk, az RMDSZ az egyedüli olyan szervezet, amely képes a magyar közösség biztonságát szavatolni. Ugyanakkor azt is hangsúlyoztuk, tudjuk, hogy szükség van a megújulásra, hogy több fiatalt, hölgyet vonjunk be az önkormányzati munkába, itt is előrelépést tapasztalhatunk, de az őszi parlamenti választások előkészítésében is dolgoznunk kell ezen” – fogalmazott Kovács Péter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?