Vádat emeltek a szászrégeni polgármester ellen

Hivatali visszaélés és csúszópénz elfogadása miatt emelt vádat Maria Precup szászrégeni polgármester ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Az intézmény bíróság eléá állította ugyanakkor Camelia Diacon Harsan szászrégeni főépítészt valamint egy szászrégeni vállalkozót is.  

A vád szerint a polgármester 2012 nyarán jóváhagyta egy nagyobb összeg kifizetését egy útkarbantartó vállalatnak olyan munkálatokért, amelyeket a cég el sem végzett. Az ügyészek azt állítják: Maria Precup 26 ezer lej csúszópénzt kért ezért.

A DNA szerint a polgármester azt kérte, hogy az összeget egy végrehajtás alatt lévő cég folyószámlájára utalja át az útkarbantartó vállalat, egy fiktív adás-vételi szerződés alapján. A vádhatóság szerint ezzel 75 ezer lejes kár érte a szászrégeni önkormányzatot. Az összeg az el nem végzett munkálatok értékét jelenti. A közvetítőn keresztül kapott csúszópénzt ugyanakkor egy magánvállalkozásnak az állammal szembeni adósága törlesztésére fordították.

A summa kifizetését követően a városvezető jóváhagyta az el nem végzett munkálatok ellenértékeként kiszámlázott összeg kifizetését a város költségvetéséből.

Az ügyészek szerint a polgármesterasszonyt a törvénytelenségek elkövetésében a többi bíróság elé állított személy segítette hamis dokumentumok kiállításával illetve aláírásával.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?