Meghalt a brassói robbanás egyik sebesültje

Robbanás történt csütörtök este egy brassói kenyérgyárban. A balesetben egy személy meghalt, öten megsérültek, ketten közülük súlyosan. A székelyföldi kórházak készen álltak az esetleges nagy számú sebesült fogadására. Összeállításunkat frissítjük.

8.00: Meghalt péntek reggel a robbanás egyik sebesültje, az a férfi, aki a gyárépület romjai alá szorult. További két sebesült állapota válságos – közölte Mihai Mohaci, Brassó megye prefektusa.

22.25: A tüzet eloltották, és elkészült a baleset mérlege: az épületben 11-en tartózkodtak a robbanás pillanatában, közülük öten megsérültek, és azonnal kórházba kerültek, öt személynek nem esett baja. A tizenegyedik személy a romok alatt rekedt, őt sikerült kiszabadítani, de állapota válságos. Kórházba szállították – nyilatkozta a Mediafaxnak Ciprian Sfreja, a Brassó Megyei Készenléti Felügyelőség illetékese.

22.10: Sikerült kiszabadítani a romok alól egy személyt. Égési sérülései nincsenek, ám állapota válságos. Kórházba szállították – írja a brasovultau.ro portál.

21.50: Legkevesebb egy személy van a romok alatt. Az illető életben van, lehet vele kommunikálni. Mentése folyamatban van – számolt be a hírtelevízióknak a készenléti felügyelőség egyik illetékese. A törmelékek alatt azonban több emberi is lehet – nyilatkozta a Mediafaxnak Raed Arafat államtitkár-helyettes.

21.30: Kovászna, Hargita és Prahova megyéből is a helyszínre indultak mentőegységek.

21.20: Sorin Cîmpeanu ideiglenes kormányfő a helyszínre küldte Nicolae Bănicioiu egészségügyi minisztert és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár-helyettest.

21.10: Öt mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

21.05: A Brassó megyei prefektus tájékoztatása szerint a Vel Pitar kenyérgyár malma robbant fel.

A kenyérgyár Brassó egyik lakónegyedében található. A robbanás 20 óra körül következett be. Szemtanúk szerint hatalmas lángok csaptak a magasba, és sűrű füst fedte be az eget. A tűzről távoli felvételt készített a Digisport televízió, amely a gyár szomszédságában lévő stadionban játszott labdarúgó mérkőzést élőben közvetítette.

Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár-helyettes elmondta, eddig öt sebesültet szállítottak kórházba: egyikük sérülései súlyosak, négyen könnyebben sérültek meg. Ám a helyzet súlyosbodhat, ezért riasztották a Maros, Kovászna és Prahova megyei kórházakat is, hogy álljanak készen sebesültek fogadására. „Nagy erejű robbanás volt, a helyzet súlyos” – fogalmazott Arafat.

Aggodalomra az ad okot, hogy az épület egyik szárnya leomlott, és a gyanú szerint a romok alatt tíz személy is lehet – tette hozzá az államtitkár-helyettes. A katasztrófavédelem brassói illetékese szerint nem lehet tudni, hogy hányan tartózkodtak a robbanáskor az épületben.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?