Részletek derültek ki a halottnak hitt kislány ügyéről

Örökbe akarták adni szülei azt a Vâlcea megyei kislányt, akinek 21 évvel a temetése után üresen találták a koporsóját. Ezt az eddig halottnak hitt gyermek édesanyja ismerte el az ügyészeknek – írja a Mediafax.

Mint beszámoltunk róla, 1994-ben az akkor öt éves Flori Dumitraşcut egy bukaresti kórházban ápolták AIDS-szel, és az egészségügyi intézmény szerint nem tudták megmenteni az életét. Holttestét a kórház lezárt koporsóban adta át a szülőknek. Az apa időközben meghalt, és a hozzátartozók az úgy döntöttek, hogy a vidék hagyományai szerint exhumálják a kislányt, és helyére hantolják el a férfit, a gyermek hamvait pedig újratemetik.

Ekkor derült ki, hogy üres a koporsója: 21 év után csak rongyokat és egy pár papucsot találtak benne. Mivel édesanyja meg van győződve arról, hogy gyermeke nem halt meg, hétfőn értesítette az esetről a rendőrséget. Az ügyben vizsgálódni kezdtek az ügyészek, akik több személyt is kihallgattak ezen a héten.

Kihallgatták Flori Dumitraşcu anyját is, aki elmondta: férjével azt tervezték, hogy örökbe adják a kislányt külföldi szülőknek, mert nagy szegénységben éltek. A gyermek fel is került egy örökbefogadási listára, ám a nő tudomása szerint az adoptálás nem történt meg, mert a kislány – legalábbis a kórház állítása szerint – időközben meghalt.

A nő elmondta, azért vitte 1994-ben kórházba a gyermekét, mert nagyon lefogyott. Néhány nappal a beutalása után értesítették őket Bukarestből, hogy menjenek a koporsóért és a halotti bizonyítványért, mert a kislány már nem él. Az orvosok hivatalos diagnózisa szerint Flori Dumitraşcu AIDS-ben halt meg. Figyelmeztették a szülőket, hogy ne nyissák ki a koporsót, mert a gyermek betegsége rendkívül fertőző volt.

Az ügyészek folytatják a nyomozást az ügyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?