Üresen találták 21 éve eltemetett kislányuk sírját

Filmbeillő esetre derült fény Vâlcea megyében: üresen találta egy házaspár a 21 éve eltemetett lányuk koporsóját. Gyermekük a diagnózis szerint AIDS-ben hunyt el. Holttestét a kórház lezárt koporsóban adta át a szülőknek, akik 21 év után csak rongyokat és papucsot találtak a kihantolt halottas ládában.

A nem mindennapi eset Pesceana településen történt. A szülők beszámolója szerint lányuk, Flori Dumitraşcu 5 évesen, 1994-ben hunyt el AIDS-ben. Az anyuka egy bukaresti kórházba vitte beteg kislányát, ahol néhány nappal a beutalás után az orvosok közölték vele, hogy a kislány meghalt. A koporsó lezárását a  kórház azzal indokolta, hogy az elhunyt betegsége rendkívül fertőző.

Mindez nem derült volna ki, ha 2015. október 16-án az apa, Ion Dumitraşcu nem hal meg. A rokonok a hagyományokat követve úgy döntöttek, exhumálják a kislányt, és helyére hantolják el az apát, a gyermek hamvait pedig újratemetik. A koporsó felnyitásakor viszont a maradványok helyett mindössze egy alsóneműt, egy vászondarabot és egy pár papucsot találtak.

A család meg van győződve arról, hogy a kislány nem halt meg, így értesítették a rendőrséget. A Vâlcea megyei rendőrkapitányság szóvivője, Alina Teodorescu elmondta, kivizsgálást indítottak az ügyben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?