Kolozsváron tartják fogva a terrorizmusért letartóztatott szatmári nőt

Terrorizmus gyanújával letartóztattak Olaszországban egy szatmárnémeti nőt. Diana Ramona Medan az Iszlám Állammal tartott fent kapcsolatokat  – írja a Mediafax. A nőt kiutasították Olaszországból, a vocetransilvaniai.ro szerint jelenleg Kolozsváron tartják fogva.

A 36 éves Diana Ramona Medannak büntetett előélete van: korábban drogkereskedésért ült börtönben Romániában. Utóbb Olaszországba telepedett le, egy tunéziai férfihoz ment feleségül, és áttért az iszlám hitre. A nőt a genovai kikötőben tartóztatták le kedden, amikor visszatért Tunéziából.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette, hogy a román állampolgárságú nő tevékenységét már 2014-től figyelemmel követik. Az elmúlt egy évben kapcsolatban állt az Iszlám Állam nagy-britanniai híveivel és szélsőséges iszlám propagandát folytatott a közösségi médiában – nyilatkozta Sorin Sava, a SRI szóvivője. A román hatóságok segédkeztek a nő olaszországi letartóztatásában is.

Arra a kérdésre, hogy mi történik a továbbiakban a kiutasítása után a voceatransilvaniei.ro szerint Kolozsvárra szállított gyanúsítottal, a szóvivő kijelentette: „az illetékes hatóságok meghozzák ellene az ilyen esetekben alkalmazott intézkedéseket”.

Kapcsolódók

Kimaradt?