Pénzt kapnak a polgármesteri hivatalok

Nagyváradon járt kedden Liviu Marian Pop társadalmi párbeszédért felelős megbízott miniszter, aki, miután részt vett a megyei társadalmi párbeszédért bizottság ülésén, Claudiu Pop Bihar megyei kormánybiztos társaságában többek között a szerdai költségvetés-módosításról beszélt.

A megbízott tárcavezető kritikával illette a megyei tanács vezetését amiatt, hogy négy éve nem vesz részt a biztosság ülésein  aképviselőjük, de a nagyváradi városvezetést sem kímélte (mind a tanácselnök, mint a polgármester a nemzeti liberális párt tagja). Kifejtette: reméli, a költségvetés-módosításnyomán kapott pénzt nem értelmetlenül költik el, mint a népszavazások esetén, ahol ráadásul elég jelentős különbség volt az első és a második referendum költsége között.

Azt is hozzátette: a váradi bizottsági ülésen tanügyi kérdésekről volt szó, feltételezhető, hogy az érettségi botrány (Vaskohszikláson több mint száz diákot zártak ki csalás miatt az érettségiről – szerző megj.) nyomán olyan javaslatok születnek majd, amelyek a tanügyi törvény jobbítását szolgálják.

A költségvetés-módosítás során minden minisztérium büdzséjét kiegészítik, mondta a megbízott miniszter, aki azt is bejelentette: minden polgármesteri hivatal, amely az új támogatási rendszer miatt kevesebb pénzt kapott, kiegészítésére számíthat.

A fejlesztési minisztérium is jelentősebb összeget kap, hogy támogassa az önkormányzatok futó projektjeit, hangzott el. A munkaügyi tárca is megkapja a gyermeknevelési támogatás megduplázáshoz, valamint a speciális nyugdíjak kiegészítéséhez szükséges összegeket, mondta Pop, aki hozzátette: az erről szóló jogszabályt Klaus Johannis államfő sietett kihirdetni, akkor nem kérdezte, honnan lesz erre pénz, mint tette azt az áfacsökkentésről szóló törvénytervezettel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?