Hétköznap is működni fog a Maros-parti ócskapiac

A marosvásárhelyi önkormányzat határozatot hozott arra vonatkozóan, hogy a Maros partján vasárnap délelőttönként működő bolhapiacot a Maros-híd lábához, az egykori laktanya udvarára költöztetik. Az elgondolás szerint nem csak vasárnap, de a hét minden napján lesz ezentúl Marosvásárhelyen ócskapiac.

A költöztetést július 18-ra tervezte a polgármesteri hivatal, de azt megelőzően tárgyalni szeretne az árusokkal, külön-külön megbeszélve a részleteket a ruha-, a lábbeli-, a háztartási cikkek-, bútorzat-, használtruha kereskedőkkel.

Az új helyszínen egy 12 ezer négyzetméteres terület áll majd az ócskapiac rendelkezésére, ahol a körülmények is jobbak lesznek – ígéri a hivatal. A költözés zökkenőmentes megvalósítása érdekében egy programot is készített a városháza, amely szerint a találkozókon résztvevő között szétosztják az árusítóhelyiségeket, ismertetik a működési szabályzatot, a tűzmegelőzési intézkedéseket, a gépkocsi közlekedésre vonatkozó előírásokat.

A találkozók programja szerint ma az új ruhaneműt és bútorzatot árusító cégek, egyéni, illetve családi vállalkozások ügyvezetőivel tanácskoztak, július 9-én az elektronikai és háztartási cikkeket, telefonokat, szerszámokat árusítókkal 10-én a közélelmezésben érdekelt cégekkel, 13-án azokkal a magánszemélyekkel találkoznak, akik használt ruhát és cipőt árusítanak,

14-én pedig a használt termékek és régi tárgyak értékesítőivel.

Kimaradt?