Az „évtized bunyójára” készülnek Székelyudvarhelyen

Igent mondott a székelyudvarhelyi alvilágot leplező blogjáról ismert újságíró, Szőke László írásainak egyik célpontja, Cinciri Béla kihívására: verekedni fognak, mégpedig ringben, bíróval, közönség előtt.

A szokatlan bejelentés előzménye, hogy a jelenleg Budapesten élő székelyudvarhelyi újságírót a város összes hírhedt alvilági figurája az ellenségének tekinti, a fekete-feher.info portál ugyanis működtetése óta folyamatosan beszámol a viselt dolgaikról.

Szőke László a börtönviselt Cinciri Bélának, a helyi „lakásmaffia” egyik tagjának az ügyeivel is sokat foglalkozott. Az érintett ezt nem sokáig tűrte, az újságírót többször – nyilvánosan, videoüzenetekben is – megfenyegette, majd egy „nyilvános bunyóra” hívta ki. 

https://www.youtube.com/watch?v=mHI7cSip2_Y

„Jól van Cinciri Béla, legyen meg a te akaratod. Elfogadom a kihívásod egy nyilvános bunyóra: ringben, bíróval, közönség előtt. Szabály csak annyi van, hogy rúgás nincs, illetve használhatsz fejvédőt (nyilván, én is). A meccs addig tart, amíg egyikünk a földön nem marad” – reagált Facebookon a kihívásra az újságíró.

FRISSÍTÉS: Legyen orvos a helyszínen. „Így is, úgy is megtalálna egyszer, és ha már találkozunk, akkor legyen orvos a helyszínen, a körülményekre legyen ráhatásom” – mondta Szőke László arra a kérdésünkre, hogy miért mondott igent a kihívásra. Az újságíró szerint Cinciri Béla számára a pénz mellett az erőszak az egyetlen hatalomgyakorlással összefüggő érték. „Ezért kell nevetségessé tenni ezt az egészet. Az úgynevezett bunyót, ha lesz, ki kell emelni abból a közegből, ahol ők lerendeznek dolgokat” – magyarázta.

Szőke László egy július 20-25. közötti időpontot javasolt Cincirinek a nyilvános verekedésre. Arról biztosította kihívóját, hogy a bunyó során szerzett testi sérüléseknek nem lesz jogi következménye, emellett a szervezést, az esemény meghirdetésének költségeit is magára vállalja. „Azt hiszem az évtized bunyójára készülhetünk. Te is, én is” – üzente kihívójának.

Cinciri László örömmel fogadta az újságíró válaszát:

Julius15 az igazsag napja lesz

Posted by Béla Béla on Tuesday, June 23, 2015

Facebookon többen is megpróbálták lebeszélni a vékony dongájú és motoros balesetéből lábadozó Szőke Lászlót arról, hogy ringbe szálljon a behemót Cinciri Béla ellen. „A fizikai erőszakot rühellem, de erre úgyis sor kerülne. S akkor már történjen ellenőrzött körülmények között. Amúgy sem lesz hosszú meccs” – írta az aggodalmaskodóknak.

„Nem igazán nehézfiúk vannak itt Udvarhelyen, csupán néhány arc, aki megerősödött, sikerült egzisztenciáját úgy megerősíteni, hogy nem függ munkahelytől" - fogalmazott egy korábbi előadásában Szőke, aki szerint az alvilág becsatornázta a rendőrséget, az igazságszolgáltatást és a helyi politikummal is parolázik. Tevékenységéről itt olvashat részleteket.

 

 

 

Kimaradt?