Vádemelés lett az osztálytársnő Facebookra tett félmeztelen fotójából

Feljelentést tett egy 17 éves magyarországi lány, mert osztálytársa meztelen fotókat készített róla, majd feltöltötte az internetre. Az ehhez hasonló esetek egyre gyakoribbak, ám az áldozatok csak ritkán fordulnak a hatóságokhoz.

Egy 17 éves lány esetéről számolt be a TV2 Tények című műsora. A lány egy nagyobb társasággal ment fürdőzni a Kőröshöz, egy osztálytársa pedig félmeztelen fotót készített róla.

A lány kérte, hogy töröljék a fotót, de egy másik fiú feltöltötte az egyik közösségi oldalra. A lány feljelentést tett, gyanúsítottként pedig egy 18 éves fiút hallgattak ki, aki a rendőröknek azt mondta, jó viccnek találta a dolgot és nem gondolta, hogy ekkora baj lesz belőle. Az ügy az ügyészségen van és biztos, hogy tárgyalás lesz belőle.

A riportban megszólalt a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) munkatársa, aki azt mondta, ritka, hogy a hatóságokhoz fordul az áldozat, mint a fenti esetben. A Tények által megszólított pszichológus pedig hangsúlyozta: különbséget kell tenni aközött, ha ezt egy felnőtt személy követi el, ebben az esetben, mivel fiatalokról van szó, a szexuális éretlenség állhat a háttérben, nem is gondolják át, hogy amit tesznek, az milyen következményekkel jár.

Szakértők szerint az egyetlen módja az ehhez hasonló esetek kivédéséhez, hogy a nők nem engedik, hogy ilyen képek készüljenek róluk.

Kimaradt?