Bojkottált a vásárhelyi RMDSZ: elmaradt a tanácsülés

Nem szavazta meg a napirendi pontokat az RMDSZ-frakció a marosvásárhelyi önkormányzat csütörtöki ülésén, ezért az felfüggesztette a munkáját, elhalasztotta a tanácsülést.

„Nem én neveztem ki, nem voltam benne a versenyvizsgáztató bizottságban sem, nem kérhetem a leváltását” – mondta a maszol.ro-nak Peti András alpolgármester Valentin Bretfeleanról. Peti András erkölcstelennek tartja, hogy Valentin Bretfelean 30-50 ezer lejes bírságokat helyezett kilátásba azokkal szemben, akik nem szerelik le az önkéntesen kihelyezett kétnyelvű utcanévtáblákat a házaikról.

Ezt a mai tanácsülésen magyar és román nyelven is elmondta Peti, aki szerint, még akkor is felháborító a rendőrfőnök tette, ha azt csak „elviekben” mondta a helyi rendőrség igazgatója, hiszen akkora pénzösszegekről van szó, amivel a hétköznapi, kiskeresetű emberek nem tudnak megbirkózni. 

„Minél nagyobb a hatalma valakinek, annál alázatosabb kellene hogy legyen” – fogalmazott az alpolgármester, aki jelentést kért Valentin Bretfeleantól arra vonatkozólag, hogy mit tett az utóbbi időben a konfliktusok megelőzése végett, milyen megelőző és tájékoztató kampányt folytatott.

A testületnek a mai ülés napirendi pontjairól, azok elfogadásáról kellett szavaznia, ahhoz, hogy elkezdődhessen a tulajdonképpeni munka. Az RMDSZ-frakció nem szavazott, ezért a szükséges fele plusz egy arány nem gyűlt ki, a tanácsülést pedig el kellett napolni.

Peti András a maszol.ro érdeklődésére elmondta, addig bojkottálják az önkormányzat tevékenységét, amíg kikerülnek a kétnyelvű utcanévtáblák. A következő tanácsülés időpontját a polgármesteri hivatal tűzi ki, de amennyiben megint nem lesz meg az 50 százalék plusz egy arány, megint döntésképtelen lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?