Klaus Johannistól vár segítséget az EMNP

Levélben tájékoztatta Klaus Johannis államfőt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Maros megyei szervezete a kétnyelvű utcanévtáblák kapcsán történt hatósági túlkapásokról, és azokról a jogsérelmekről, amelyek az elmúlt időszakban érték a marosvásárhelyi magyarságot.

Portik Vilmos, az EMNP Maros megyei szervezetének az elnöke az MTI-nek elmondta, a tömegrendezvények technikai részleteit vizsgáló városházi bizottság kedden a második tüntetési kérvényüket is negatívan véleményezte.

A párt már múlt héten bejelentette, tüntetéssel kívánja nyomatékosítani Valentin Bretfelean helyi rendőrparancsnok menesztésének a követelését. A városházi bizottság akkor közlekedésrendészeti okokra hivatkozva nem engedélyezte a polgármesteri hivatal elé keddre tervezett tüntetést.

Az EMNP ezt követően a jövő hét keddjére jelentett be tüntetést, amelynek két olyan lehetséges helyszínét jelölte meg, amely a városközpontban van, és amely közlekedésrendészeti szempontból sem kifogásolható. A városházi bizottság ezúttal is a városszéli Ligetet javasolta a demonstráció helyszínéül.

Portik Vilmos eddig 1500 támogatói aláírást gyűjtött össze a marosvásárhelyi előválasztáson történő indulásához. A politikus a keddi sajtótájékoztatón a kampányáról is beszélt. Mint mondta, élhetőbb Marosvásárhelyt szeretne, ennek jegyében a vegyi kombináttal kapcsolatban kell szerinte tervet készíteni. Emellett a kampányában család- és vállalkozó-barát várost is ígér, ahol az egyetemek tudományos kutatásait is hasznosítják a városfejlesztési törekvésekben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?