Brutális bírság jár a háztulajdonosoknak is a kétnyelvű táblákért

A törvények értelmében bármilyen reklámot vagy feliratot csakis a polgármesteri hivatal előzetes engedélyével lehet kihelyezni – jelentette ki csütörtök este a közszolgálati rádió marosvásárhelyi román adásának Valentin Bretfelean.

A marosvásárhelyi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség vezetője annak kapcsán nyilatkozott, hogy beosztottjai egyenként ötezer lejre bírságolták a Civil Elkötelezettség Mozgalomnak (CEMO) azokat a tagjait, akik kétnyelvű táblákat helyeztek el a városban.

Bretfelean hozzátette, a helyi rendőrség hétfőtől felszólítja az érintetteket, hogy távolítsák el a tulajdonukban levő ingatlanokról a nem hivatalos utcanévtáblákat. Ennek megtagadása esetén az érintettek 30 ezer lej és 50 ezer lej közötti bírságra számíthatnak – idézte honlapján a rendőrfőnököt a marosvásárhelyi rádió.

Mint ismert, a CEMO tagjai az elmúlt hetekben mintegy 80 kétnyelvű utcanévtáblát helyeztek ki Marosvásárhelyen olyan épületek utcafrontjára, amelyek tulajdonosai korábban beleegyeztek ebbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?