Depresszióhoz vezet a gyorséttermi étel

A Public Health Nutrition tudományos folyóiratban jelent meg az a friss tanulmány, melynek eredményei azt mutatják, hogy a túl sok "junk food"-ot fogyasztó emberek hajlamosabbak a depresszióra. Itt nem csak a hamburgerre, a hot dogra vagy pizzára kell gondolni, hanem egyéb, cukros sütikre is, mint pl. a croissant vagy a fánk.

A Las Palmas de Gran Canaria Egyetem és a Granadai Egyetem kutatói ezen kívül még azt is észrevették, hogy az egészségtelenül táplálkozó emberek hajlamosabbak a dohányzásra, otthonülősek, mindenféle élelmiszerből az egészségtelenebbet kedvelik és heti több, mint 45 órát dolgoznak – írja a neon.hu.

A felmérésben 8964 személy vett részt, akik az elején nem voltak depressziósok és nem is szedtek anti-depresszánsokat. Hat hónapon keresztül figyelték étkezési szokásaikat és mentális változásaikat.

 A felmérési időszak végén 493 ember volt depressziós vagy szedett valamilyen hangulatjavító készítményt. A kutatók megállapították, hogy azok, akik a legtöbb gyorséttermi ételt fogyasztották, átlagosan 51%-kal voltak hajlamosabbak depresszióssá válni, azokhoz képest, akik a legkevesebb ilyet ették.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?