Egyre nagyobb bajban van a McDonald's

A McDonald's összehasonlítható alapon számolt bevétele 1.8 százalékkal csökkent januárban az előző év azonos időszakához képest, ami alulmúlta az 1,2 százalékos mínuszról szóló szakértői várakozásokat – írja a Napi Gazdaság Online.

A cég részvényárfolyama lefelé fordult a hírre, romániai idő szerint hétfőn délután fél hat körül 1,2 százalékos mínuszban állt New Yorkban. Eközben az amerikai összehasonlítható árbevételek 0,4 százalékkal emelkedtek, ami bár nem sokkal, de jobb a Wall Street által előrejelzett 0,3 százaléknál.

A gyorsétterem-óriás leginkább az ázsia-óceániai, közel-keleti, afrikai térségben van bajban, ugyanis az eladások 12,6 százalékkal csökkentek a júliusi kínai és japán beszállítói botrányt követően. Negatívan érintette az eredményeket a naptárhatás is a kínai újév átütemezésén keresztül.

A japán problémákat minősítette súlyosabbnak R. J. Hottovy, a Morningstar vezető éttermi elemzője a CNBC-nek adott nyilatkozatában. Ezek ugyanis már évek óta lehúzzák a McDonald's teljesítményét, és még sokat kell dolgozniuk a gödörből való kilábaláson - tette hozzá.

Kimaradt?